Am inceput ca multi altii dintre noi sa pescuiesc la o varsta frageda, aveam 8 ani si mergeam an de an in vacanta la bunici la Constanta unde aveam 2 lacuri, ghiolu mare si ghiolu mic, asa le spuneam pe vremuri.

La fel ca multi alti pescari luam pestii acasa cu toate ca nu mancam peste sub nici o forma ori veneau turistii pe malul lacului si intrebau daca nu avem ceva de vanzare.Anii au trecut si am ajuns la varsta de 18 ani in Belgia (1991)si dupa o perioada de cca 4 ani am reinceput sa pescuiesc, la inceput dupa caras, platica, lin, pana intr-o zi cand am picat intr-un loc unde venisera 2 baieti sa pescuiasca dupa crap.

In acea zi lucrurile au luat o intorsatura de 360* pt mine, acei pescari mi-au oferit un recital nemaivazut de mine pana la acea ora si asa sa nascut in mine dragostea pescuitului la crap si fata de crap. La inceput ma tenta foarte tare sa iau pestele acasa nu ca sa-l mananc ci ca sa-l arat parintilor mei ce am prins ca altfel nu ma credeau (o mentalitate care din pacate si acum mai exista in Ro). Din fericire nu a fost nevoie sa iau acasa pestele fiindca si tatal meu era pescar si mergeam des impreuna, el ca si mine nemancator de peste.

Mi-am facut pioneratul pe acea balta cca 4 ani, o balta buna pt multi incepatori dupa care am gasit nu departe de unde locuiesc o balta mica de aproximativ 7 ha care la prima vedere mi sa parut a fi una usoara pana cand am inceput sa pescuiesc. Mi-au trebuit cca 2 luni pana sa prind primul crap dar pana atunci am avut mult de lucru pt a cunoaste balta + locurile ,acel crap a fost si primul meu crap de 14 kg.

   Intre timp am inceput sa cunosc si alti pescari care la fel pescuiau aceasta balta de foarte mult timp inca de pe vremea cand populatia de crapi era una mica 5-6 kg si am intalnit un pescar care mi-a aratat o poza cu,crapul de mai sus cand avea 9 kg prins cu 4 ani inainte, in acel moment am stat si m-am gandit cati ani ii trebuiesc unui crap ca sa ajunga la o asemenea greutate iar daca noi pescarii luam absolut tot acasa nu vom avea sanse nici odata sa avem parte de capturi frumoase, pe aceasta balta care o pescuiesc avem crapi intre 5 si 21 kg o populatie care are cca 15 ani daca nu si mai mult si numai cu respectul fata de crap vom ajunge sa avem capturi mari si frumoase .

Cu respect pt toti pescarii de C&R

Razvan